آشنایی با محوطه باستانی ارجان جنب در استان خوزستان
به گزارش وبلاگ فروش، محوطه باستانی ارجان جنب رودخانه مارون در 12 کیلومتری شمال شرقی بهبهان قرار گرفته است. وسعت این محوطه حدود 500 هکتار است و قدمت آن به دوران ساسانیان نسبت داده می گردد.
یکی از کشفیات مهم این محوطه تاریخی که از جاهای دیدنی خوزستان به شمار می رود، جام طلایی ارجان است. شکل حلقه طلایی ارجان شبیه به یک نیلوفرآبی و حامل پیغام های اساطیری زیادی است. گفته می گردد که قدمت این حلقه به قرن هشتم قبل از میلاد می رسد.
قدمت بنا
در مطالعات اولیه ای که در مورد شهر قدیم ارجان انجام شده، به این نتیجه رسیده بودند که قدمت این شهر باستانی به دوره ساسانیان می رسد، اما در سال 1361 به هنگام ساختن سدی بر روی رودخانه مارون، آثار یک آرامگاه متعلق به حدود هزاره دوم قبل از میلاد و به دوره ایلامی کشف شد که حاوی تابوتی بزرگ از جنس برنز بود. در درون این تابوت، اشیایی به همراه آن یافت شده است که می توان به 98 دکمه زرین، یک خنجر، یک میله نقره ای، ده ظرف استوانه ای شکل، تنگ و ساغر و سینی برنز اشاره نمود که در حال حاضر در موزه شهر بهبهان مورد نگه داری قرار گرفته اند. از دیگر آثار کشف شده در این تابوت باستانی، حلقه ای طلایی است که در دست چپ جسد قرار داشت.
از نشانه های جالبی که بر رویِ دسته این حلقه به چشم می خورد، نوشته ای به نام کیدین- هوتران پسر کورلوش است که به زیبایی در دسته حلقه، حک شده است. عده ای شکلِ حلقه طلایی ارجان را تجسمی از یک لوتوس (نیلوفر آبی) می دانند که حامل پیغام های ذهنی و اساطیری است.
منبع: گردشبان