مغذی ترین سبزیجات در سطح دنیا را بشناسید
به گزارش وبلاگ فروش، بر کسی پوشیده نیست که سبزیجات، سرشار از فیبر، ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان بوده و از ضروریات یک رژیم غذایی سالم هستند. در حالی که همه سبزیجات به مقدار خود مغذی هستند، در این میان فواید بعضی از آن ها نسبت به بعضی دیگر بیشتر است.
اگرچه همه سبزیجات در گروه مواد غذایی سالم سالم و مغذی دسته بندی می شوند، اما تعدادی از آن ها به علت تأمین مواد مغذی و فواید بالا مفیدتر هستند.
در ادامه 10 مورد از مغذی ترین سبزیجات در سطح دنیا معرفی شده اند:
1. اسفناج
این سبزی برگ دار به عنوان یکی از مغذی ترین سبزیجات در صدر جدول قرار گرفته است؛ به این علت که هر 30 گرم اسفناج خام، احتیاج روزانه بدن به ویتامین A و K را تا حد قابل توجهی فراهم می نماید. اسفناج هم چنین دارای آنتی اکسیدان هایی است که خطر ابتلا به انواع بیماری ها را کم می نمایند. سبزی های برگ دار مانند اسفناج حاوی بتاکاروتن و لوتئین (دو آنتی اکسیدان با خاصیت کاهش خطر ابتلا به سرطان) هستند. هم چنین اسفناج ضمن کاهش فشار خون، برای سلامت قلب هم مفید است.
2. هویج
هویج سرشار از بتاکاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل می نماید. محتوای آنتی اکسیدانی بالای هویج در کاهش خطر ابتلا به بعضی سرطان ها از جمله سرطان ریه و روده بزرگ نقش دارد. این سبزیِ ریشه دار، سرشار از مواد مغذی دیگری از جمله پتاسیم و ویتامین های C و K است.
3. کلم بروکلی
بروکلی حاوی سولفورافان است؛ سولفورافان ترکیبی است که از شما در برابر بیماری های مزمن و سرطان محافظت می نماید. این سبزی هم چنین سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است.
4. سیر
مطالعات نشان می دهد که مصرف سیر به کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول یاری می نماید. علاوه بر این، سیر در کاهش سطح قند خون و پیشگیری از سرطان نقش بسزایی دارد.
5. نخود سبز
نخود سبز یا نخود فرنگی سرشار از فیبر است و از سلامت دستگاه گوارش حمایت می نماید. نخود فرنگی هم چنین حاوی ترکیبات گیاهی به نام ساپونین است که اثرات ضد سرطانی دارد. این گیاه منبع فوق العاده ای از پروتئین، ویتامین های A، C و K و هم چنین ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین و فولات است.
6. چغندر
چغندر یک سبزی ریشه دار پرخاصیت است که مقادیر بالایی از فیبر، فولات و منگنز را در خود دارد. چغندر با دارا بودن نیترات، به انبساط رگ های خونی و بهبود گردش خون یاری می نماید. نیترات موجود در آب چغندر در کاهش سطح فشار خون و بیماری های قلبی مؤثر است.
7. کلم قرمز
کلم قرمز سرشار از فیبر، ویتامین C و آنتوسیانین است. بعضی مطالعات نشان می دهد که این سبزی به کاهش سطح کلسترول بد (LDL)، کاهش وزن و کاهش استرس اکسیداتیو یاری می نماید. هر یک وعده کلم قرمز خام حاوی 2 گرم فیبر و 56 درصد از DV برای ویتامین C است.
8. سیب زمینی
یک سیب زمینی میانه حاوی حدود 4 گرم فیبر، 2 گرم پروتئین و اندازه مناسبی پتاسیم، منگنز و ویتامین های B 6 و C است. هم چنین سیب زمینی سرشار از بتاکاروتن است و مصرف آن خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد. این گیاه برای تنظیم سطح قند خون و کلسترول نیز مفید است.
9. گل کلم
یک وعده گل کلم پخته شده حاوی 3 گرم فیبر، 3 گرم پروتئین و انواع مواد مغذی مهم دیگر، از جمله فولات و ویتامین های C و K است. هم چنین گل کلم سرشار از چندین ترکیب ضد سرطانی است و یک جایگزین عالی برای کربوهیدرات پرکالری به شمار می آید.
10. مارچوبه
مارچوبه سرشار از چندین ویتامین و مواد معدنی است و یک مکمل عالی برای هر رژیم غذایی به شمار می آید. یک فنجان مارچوبه پخته شده 33 درصد از DV فولات و بعلاوه اندازه زیادی سلنیوم، ویتامین K، تیامین و ریبوفلاوین را برای بدن تأمین می نماید. مارچوبه با کاهش استرس اکسیداتیو، از کبد و کلیه در برابر آسیب نیز محافظت می نماید.
منبع: خبرآنلاین
منبع: فرارو