فرهنگ آپارتمان نشینی و همسایه داری ،آداب و قوانین

به گزارش وبلاگ فروش، فرهنگ آپارتمان نشینی و همسایه داری

تعریف فرهنگ آپارتمان نشینی

به مجموعه قواعد و آداب مورد احتیاج برای سکونت در خانه های آپارتمانی را که تمامی ساکنان آن باید رعایت نمایند ، فرهنگ آپارتمان نشینی می گویند . این آداب و قواعد به مرور ، زندگی و روابط اجتماعی همسایگان ساکن در یک آپارتمان را تحت تاثیر قرار می دهد و بهبود می بخشد . در این زمینه کشور ما ایران نیز به علت رشد روزافزون جمعیت و افزایش وسعت شهرها و به تبع آن توسعه آپارتمان نشینی ، احتیاجمند آن است تا مردم برای جلوگیری از بروز هرگونه اختلاف و مسئله ای در این زمینه ، اطلاعات و درک کامل و جامعی از فرهنگ آپارتمان نشینی و همسایه داری داشته باشند .

فرهنگ آپارتمان نشینی و همسایه داری ،آداب و قوانین

به عنوان مثال مواردی از جمله ؛ صحبت با صدای بلند ، صدای بیش از مقدار بلند تلویزیون ، پخش موسیقی با صدای بلند ، تعمیرات پر سروصدا در هر ساعت از شبانه روز و … را می توان جز مواردی برشمرد که در خانه های بزرگ و ویلایی شخصی (که در زمان های قدیم بیش تر خانه ها از این نوع بودند) مسئله ای به وجود نمی آورند ؛ ولی همین موارد (اگر در هر ساعت از شبانه روز باشند) می توانند در خانه های آپارتمانی که چندین خانواده ساکن اش هستند ، زمینه ساز بروز مشکل و اختلافات بزرگ و بیش از مقدار شوند .

دلیل این امر را می توان ساختار آپارتمان ها و تفاوتی که با خانه های ویلایی دارند دانست . معمولا در آپارتمان ها ، فضاها فشرده تر است ، دیوارها ضخامت کافی ندارند ، واحدها روی یکدیگر قرار دارند و … . همین امر باعث می گردد تا سروصداها به راحتی منتقل و باعث اذیت دیگر همسایه ها در آن آپارتمان گردد .

جمله چاردیواری اختیاری و تضادش با فرهنگ آپارتمان نشینی

متاسفانه بعضی جملات و باورهای غلط هستند در هر فرهنگی وجود دارند . این جملات و باورها به مرور زمان نه تنها باید منسوخ گردند ، بلکه اصرار و پافشاری بر آن زمینه ساز بروز مسائل می گردد . به عنوان مثال جمله (چاردیواری اختیاری) ، جمله ای است که از گذشته های دور در بین ایرانیان رواج داشته است و در مواقعی که افراد احساس می کنند دیگران قصد دخالت در زندگی شخصی و خانوادگی آن ها را دارند ، مورد استفاده قرار می گیرد . ولی با یک دیدگاه منصفانه باید بگوییم ، امروزه با توسعه زندگی آپارتمانی جمله چهار دیواری اختیاری در بسیاری از مسائل ، دیگر کاربرد و مفهومی ندارد ؛ زیرا شما بر روی سقف واحد پایینی و در زیر سقف واحد بالایی زندگی می کنید و هر رفتار پر سر و صدا و غیر مسئولانه ای ، آسیب و مزاحمت برای آن واحدها به شمار می رود .

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می کنیم: قوانین آپارتمان نشینی سر و صدا ،چطور همسایه مزاحم را ساکت کنیم؟

دیوار مشترکی که در بین واحدهای آپارتمان ها واقع شده اند و ضخامت زیادی هم ندارند ، باعث ایجاد حق و حقوقی مشترک در بین ساکنین آپارتمان می گردد . در این بین گاها مشکل سر و صداهای مزاحم یکی از بزرگ ترین مسائل آپارتمان نشینی است که بسیاری از ساکنان آپارتمان ها درگیر آن هستند .

برای حل مسائل و اختلافات احتمالی در بین ساکنین آپارتمان ها ، سعی کرده ایم بعضی از مهمترین مسائل و موارد موجود در فرهنگ آپارتمان نشینی که در عرف جامعه وجود دارد و رعایت آنها یاری زیادی در راستای جلوگیری از بروز اختلافات می نماید را برای شما عزیزان تشریح کنیم .

احترام به قوانین آپارتمان نشینی

هر آپارتمانی دارای مجموعه قوانینی می باشد . این قوانین معمولا به وسیله مدیر مجتمع و با همفکری سایر ساکنان تصویب می گردد . بر این اساس نمی توان با قاطعیت گفت این قوانین در تمامی آپارتمان ها باید رعایت گردد . به عنوان مثال نگهداری از حیوانات خانگی ، عملی نیست که در تمامی آپارتمان ها بالاجبار ممنوع باشد . زیرا در بعضی موارد امکان دارد ، ساکنین یک آپارتمان همه شان دارای حیوانات خانگی باشند و بر سر این موضوع به توافق رسیده باشند.

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می کنیم : شکایت بابت نگهداری سگ در آپارتمان

برعکس آن ، ممکن است ساکنین آپارتمانی توافق کرده باشند که هیچ گونه حیوان خانگی ای را نباید درون مجتمع نگهداری کنند . به همین دلیل تاکید می گردد ، قبل از اقدام به سکونت از قوانین مجتمع مطلع شوید و در صورت مخالفت با قوانین آن آپارتمان از سکونت در آن خودداری نمایید . ولی اگر ساکن شدید ، موظف به رعایت قوانین تصویب شده می باشید .

(گفتنی است قانونی ملزم به رعایت به وسیله ساکنین است که مدیر مجتمع آن را در مجموعه قوانین آن مجتمع درج کرده و به اطلاع کلیه ساکنین آن مجتمع رسانده باشد)

پرداخت شارژ را جدی بگیرید

از مهمترین موارد فرهنگ آپارتمان نشینی ، پرداخت به موقع شارژ واحد می باشد . اگر جز ساکنین یک آپارتمان می باشید ، پرداخت شارژ ماهیانه تان را جدی بگیرید و آن را سروقت بپردازید . مشکل پرداخت شارژ یا دیر پرداخت نمودن آن را می توان جز رایج ترین مسائل آپارتمان نشینی بر شمرد . هزینه شارژ هزینه ای است که بصورت ماهیانه به وسیله ساکنان یک مجتمع پرداخت می گردد . اصولا مقدار این هزینه به وسیله مدیر ساختمان و بر اساس یک توافق کلی معین شده و ماه به ماه ، به وسیله ساکنین به مدیر مجتمع جهت انجام بعضی هزینه های مشترک (هزینه قسمت های مشاع) پرداخت می گردد . این مبلغ اصولا صرف هزینه های عمومی مجتمع نظیر ؛ روشنایی راه پله ها ، راهروها ، پارکینگ و … نظافت کلی ساختمان ، هزینه تعمیرات عمومی مانند سرویس آسانسور ، رنگ آمیزی فضاهای عمومی ، حقوق سرایدار و … می گردد .

هنگام رفت و آمد سروصدای زیادی ایجاد نکنید

آپارتمان نشینی جز اموری است که ، کوچکترین مسائل در آن گاها دارای اهمیت می باشد . یکی از این موارد مواقعی است که از در ورودی ساختمان تا در ورودی واحد خود در تردد هستید . در این راستا سعی کنید حدالامکان سروصدایی ایجاد نکنید تا موجب نارضایتی همسایگان نشوید . هنگام تردد در راه پله ها از پاکوبیدن بپرهیزید ، به خصوص صبح زود و ساعات پایانی شب که زمان استراحت ساکنین به شمار می رود . توصیه می گردد درون منزل به هیچ عنوان از کفش استفاده نکنید (زیرا سروصدای زیادی ایجاد می نماید ، بخصوص در خانه هایی که کف پوش چوبی دارند) . در راهروها با صدایی آهسته مکالمه و مصاحبه کنید . خنده و صحبت بلند اگر مکررا تکرار گردد می تواند نوعی مزاحمت تلقی گردد (پس از انجام آن خودداری کنید) . درها را آهسته و آرام باز کنید و پست سرتان ببندید .

نحوه نگهداری و جا به جایی زباله هایتان را در آپارتمان جدی بگیرید

ساعت خروج زباله ها را در خاطر داشته باشید و سعی کنید حدالامکان در همان ساعت زباله ها را خارج کرده و در محل جمع آوری اش قرار دهید . هنگام خروج زباله دقت کنید درِ کیسه زباله را محکم ببندید و بعلاوه از سوراخ نبودن کیسه زباله مطمئن شوید ، زیرا چکه کردن و ریختن مقداری از آن در راهروها یا راه پله ها موجب آلودگی آن محیط و به طبع آن آزردگی دیگر ساکنین می گردد . سطل زباله تان را بیش از حد گنجایش پر نکنید . اگر بیش از ظرفیت سطل در آن زباله بریزید ، ممکن است با این کار واژگون گردد یا زباله ها در آن گیر کنند یا حتی غیر قابل حرکت گردد .

به فکر درآمدزایی از انباری نباشید

گاهی اتفاق می افتد ، در آپارتمان هایی که هر واحد آن دارای انباری (در قسمت پارکینگ) می باشد . بعضی از ساکنین از انباری خود استفاده ای نمی کنند و در واقع آن قسمت خالی است . در این مواقع بعضی از ساکنین فکر می کنند با اجاره انباری خود به بعضی افراد غریبه خارج از ساختمان ، می توانند از این قسمت بلااستفاده خود ، درآمدی کسب کنند . ولی باید گفت این کار درستی نیست و در بیشتر موارد (به دلیل ورود شخص غریبه) موجب نارضایتی و آزار سایر ساکنین می باشد و برای رعایت فرهنگ آپارتمان نشینی باید از انجام این عمل خودداری نمود .

فرهنگ آپارتمان نشینی و مراقبت از وسایل شخصی

شاید برای شما هم رخ داده باشد که ساکن آپارتمانی می باشید و در این بین همسایه تان بدون در نظر گرفتن رعایت حال شما وسیله شخصی خود نظیر جاکفشی یا … را در فضای مشترک قرار می دهد . در این هنگام قطعا شما دچار نارضایتی می شوید . پس این امر را جدی بگیرید . و جز کسانی نباشید که خودخواه بوده و ضایع نمودن حقوق دیگران برایشان اهمیتی ندارد . رعایت این مسئله به خصوص برای مجتمع های چند واحدی اهمیت بیشتری دارد ؛ زیرا فاصله واحدها با یکدیگر نسبتا کم بوده و قرار دادن هرگونه وسیله شخصی در فضای مشترک موجب سد معبر خواهد شد . فضاهایی همچون نماهای بیرونی پنجره ها ، راهروها ، پله ها ، محوطه پارکینگ و درب اصلی مجتمع از جمله فضاهای عمومی هستند که افراد باید به آن ها توجه داشته باشند .

وسایل خطرناک را به ساختمان وارد و یا نگهداری نکنید

گاهی شاهد آن هستیم که بعضی ساکنین آپارتمان ها در واحد یا انباری خود وسایل خطرناکی را نگهداری می کنند . برای مثال بعضی افراد در منزل خود کپسول گاز ، و یا در انباری خود بشکه بنزین و … را برای روز مبادا نگهداری می کنند . این وسایل به طور ذاتی خطرناک و آسیب زا به شمار می فرایند و هر آن امکان بروز حادثه وجود دارد . قدیم ها که خانه ها دارای حیاط های بزرگ بودند خطر این گونه وسایل به مراتب کمتر به شمار می رفت . ولی نگهداری از اینگونه وسایل در آپارتمان ها به دلیل ساختار فشرده و متراکمی که دارد بسیار خطرناک به شمار می رود . پس سعی کنید به طور جدی از هرگونه حفظ و نگهداری این گونه وسایل در آپارتمان محل سکونت تان خودداری نمایید .

در حفظ اموال عمومی (مشترک) دقت کافی داشته باشید

در ساختمان ها بعضی وسیله ها جز اموال مشترک ساختمان به شمار می فرایند و تمامی ساکنین از آن ها استفاده کرده و از منافع آن منتفع می گردند . (همچون آسانسور ، در ورودی مجتمع ، لامپ راه پله ها و راهروها ، آیفون و …) این اموال متعلق به همه ساکنین است و اگر خراب گردد تمام افراد مجتمع از آن محروم می شوند . بنابراین سعی کنید طوری بهره ببرید که به آنها آسیبی وارد نگردد . به عنوان مثال ؛ از آسانسور به عنوان وسیله اثاث کشی و حمل و نقل وسایل سنگین استفاده نکنید .

چرا باید به فرهنگ آپارتمان نشینی توجه کنیم ؟

با رشد برق آسای جمعیت و توسعه شهرها ، انسانها به ناچار باید بعضی امور مانند آپارتمان نشینی را بپذیرند و خود را با آن وفق دهند . در این زمینه اگر افراد مطلعی و شناخت کاملی از حق و حقوق و بعلاوه مسئولیت هایشان (که اصطلاحا همان فرهنگ آپارتمان نشینی می باشد) داشته باشند ، خیلی زود می توانند بدون هرگونه مشکل و اختلافی ساکن آپارتمان شوند . باید بپذیریم عمده ترین مسائل آپارتمان نشینی زمانی شروع شد که بعضی خانواده ها با همان ذهنیت زندگی سنتی در خانه های حیاط دار ، وارد زندگی در آپارتمان شدند و هیچ شناختی از فرهنگ آپارتمان نشینی نداشته اند .

بنابراین وقتی به زندگی در آپارتمان روی می آورند برای خود و دیگران مسائلی مانند سلب آسایش مردم با بلند صحبت کردن ، زیاد کردن صدای رادیو و تلویزیون هایشان ، گذاشتن کفش ها مقابل پاگرد پله ها ، حمل زباله بدون سطل در حالی که شیرابه های آن روی پله ها می ریزد ، برگزاری مهمانی های پر سر و صدا و… ایجاد می کنند و این کارها را عادی می دانند . پس باید بپذیریم برای زندگی آپارتمان نشینی ، قبل از هر چیزی ضروری است فرهنگ زندگی در این مکان ها را یاد گرفته و آن ها را رعایت کنیم ..

آموزش فرهنگ آپارتمان نشینی ؛ امری مهم و ضروری

در بیشتر مواقع دلیل اصلی عدم رعایت قوانین و مقررات آپارتمان نشینی از سوی بعضی ساکنان ، عدم آشنایی آنها با قوانین و مقررات آپارتمان نشینی و عدم آشنایی با حدود وظایف خود و حقوق همسایه هایشان می باشد . از سویی دیگر ضمانت اجراهای قوانین آپارتمان نشینی در بیشتر مواقع جدی نیست و کمتر اتفاق می افتد کسی به دلیل عدم رعایت فرهنگ آپارتمان نشینی بر اساس قانون مورد بازخواست قرار گرفته است .

اعضای هیات مدیره مجتمع های مسکونی و بخصوص مدیران هر آپارتمانی می توانند برای مطلع سازی ساکنان آپارتمان ها از قوانین سکونت جمعی به صورت ماهیانه نشست های مشترک میان اهالی ساختمان برگزار کرده و همسایگان را برای رعایت هرچه بیشتر قوانین آپارتمان نشینی و حقوق سایر همسایگان توجیه کنند ، اما در این بین نقش سایر دستگاه های خدماتی و اجتماعی شهر مانند شهرداری ها نباید نادیده گرفته گردد . شهرداری ها در هر شهری می توانند در جهت بالا بردن مقدار مطلعی شهفرایندان شان در جهت چارچوب ها و قوانین و فرهنگ آپارتمان نشینی ، بروشور های آموزشی تهیه و توزیع کنند و علاوه بر آن نشست هایی با حضور کارشناسان این حوزه در فرهنگسراها و …. برگزار کرده و مردم را تشویق به حضور در آن کنند .

نتیجه گیری

حقوق همسایه و همسایه داری بسیار مهم است و قوانینی که ساکنین یک ساختمان تهیه می کنند باید رعایت گردد. این قوانین در جهت راحتی و آسایش همسایگان وضع می گردد و در کوشش است تا فرهنگ آپارتمان نشینی را بهبود بخشد. با توجه به موارد بالا باید گفت همسایگان در جایگاه یک عضو خانواده ای هستند که باید مراقب رفتار و گفتار خود در قبال سایر اعضا باشند. این اصول بیان شده به همبستگی همسایگان بسیار یاری می نماید.

پیشنهاد

همانطور که در طول مقاله بارها به این موضوع اشاره کردیم، رعایت آداب همسایه داری و نوع رفتار و برخوردی که با همسایگان خود داریم، به عنوان اشخاصی که در کنار یکدیگر و در یک ساختمان زندگی می کنند موضوع واقعا مهمی است. برای این که بتوانید به شیوه بهتری با همسایگان خود ارتباط برقرار کنید، مدیر ساختمان می تواند قوانین تصویب شده ای که در ساختمان وجود دارد را با نرم افزار مدیریت ساختمان وبلاگ فروش در اختیار همه ساکنین قرار دهد. با این نرم افزار ساکنین به سادگی از قوانین و اعلانات ساختمان مطلع شده و در جهت رعایت آن کوشش می کنند.

در واقع نرم افزار مدیریت ساختمان وبلاگ فروش یک نرم افزار کاملا رایگان است که امکانات بی نظیر و کاملی در زمینه مدیریت ساختمان دارد. شما با ساتفاده از این نرم افزار علاوه بر مشخص قوانین و بارگزاری در تابلو اعلانات می توانید تمام خدمات مربوط به حسابداری ساختمان مانند (محاسبه نوع شارژ، هزینه تعمیرات، گزارش گیری ازصندوق و…) را نیز انجام دهید و دیگر نگرانی بابت این موارد نداشته باشید.

به وسیله لینک زیر می توانید به این نرم افزار دسترسی داشته باشید و جزء افرادی باشید که از امکانات این برنامه در جهت پیشرفت و بهتر شدن شرایط ساختمان خود استفاده می کنند.

دانلود اپلیکیشن وبلاگ فروش

برای دانلود فایل پی دی اف pdf فرهنگ آپارتمان نشینی کلیک کنید

سوالات متداول

چگونه درباره فرهنگ آپارتمان نشینی اطلاع رسانی کنیم؟

با استفاده از اپلیکیشن وبلاگ فروش قوانین و فرهنگ آپارتمان نشینی را به اهالی ساختمان اعلام کنید.

نقش مدیر در اجرای قوانین و فرهنگ آپارتمان نشینی چیست؟

مدیر ساختمان با اطلاع رسانی به اهالی ساختمان و اعمال قوانین می تواند این کار را انجام دهد.

خواندن این مطالب را به شما پیشنهاد می کنیم:

رعایت حقوق همسایه در آپارتمان ،مزاحمت ممنوع!

قوانین آپارتمان نشینی سر و صدا ،چطور همسایه مزاحم را ساکت کنیم؟

نکات مهم درمورد فرهنگ و قوانین استفاده از بالکن

ساعات سکوت در آپارتمان و قوانین مربوط به آن

کشیدن سیگار در مشاعات ساختمان ، دغدغه مهم ساکنین

منبع: هومتیک

به "فرهنگ آپارتمان نشینی و همسایه داری ،آداب و قوانین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرهنگ آپارتمان نشینی و همسایه داری ،آداب و قوانین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید