ایستگاه ویتامین
به گزارش وبلاگ فروش، حتماً تا به حال در خصوص ویتامین ها و نقش آنها در سلامت جسم، نکات بسیار شنیده و خوانده اید. این ویتامین ها به صورت قرص، کپسول و یا شربت، به وسیله پزشک برای افراد بیمار، تجویز می شود که موقتی بوده و پس از گذراندن دوره درمان، قطع می شود. با این حال امروزه در بسیاری از نقاط جهان، به خصوص ایالات متحده، مصرف این مکمل ها در قالب قرص، شربت، پودر و... به صورت عادت روزمره درآمده و مردم بدون در نظر گرفتن این نکته که مصرف زیاد قرص،
ایستگاه ویتامین
نویسنده : سحر غفاری
حتماً تا به حال در خصوص ویتامین ها و نقش آنها در سلامت جسم، نکات بسیار شنیده و خوانده اید. این ویتامین ها به صورت قرص، کپسول و یا شربت، به وسیله پزشک برای افراد بیمار، تجویز می شود که موقتی بوده و پس از گذراندن دوره درمان، قطع می شود. با این حال امروزه در بسیاری از نقاط جهان، به خصوص ایالات متحده، مصرف این مکمل ها در قالب قرص، شربت، پودر و... به صورت عادت روزمره درآمده و مردم بدون در نظر گرفتن این نکته که مصرف زیاد قرص، تأثیر منفی روی ارگان های بدن دارد، آنها را جایگزین میوه، سبزیجات و پروتئین ها(که منبع اصلی ویتامین ها و مواد معدنی هستند) می نمایند و هم چنین مبالغ هنگفت جهت خریداری این ویتامین ها می پردازند. متأسفانه طی چند سال اخیر، مصرف بی رویه این ویتامین ها (به تجویز این و آن) در کشور ما هم باب شده، غافل از این که در کشوری زندگی می کنیم که دارای برترین اقلیم و در نتیجه مرغوب ترین میوه، سبزیجات و... بوده که بزرگ ترین منبع و ویتامین ها و املاح است. در ادامه به طور مختصر می پردازیم به این ویتامین ها، نقش آنها در بدن و این که در چه مواد غذایی یافت می شوند.
ویتامینA
این ویتامین جهت مقاومت در مقابل عفونت ها، بهبود آکنه و آلرژی، بهبود بینایی، تشکیل مینای دندان، مو و ناخن، یاری به تنظیم ترشحات غده تیروئید، سلامتی و لطافت پوست، ترمیم سریع پوست و مخاط بدن ضروری است. ویتامین A در فرآورده های لبنی، جگر، کره، هویج، روغن ماهی، زردآلو، گوجه فرنگی، سبزیجات، زرده تخم مرغ، سیب زمینی، کاهو و اسفناج به وفور یافت می شود.ویتامینB
برای درمان مسائل چشمی و پوستی، برطرف یبوست، درمان خونریزی های لثه، برطرف استرس، برطرف خارش، افزایش انرژی، کاهش اندازه کلسترول، تنظیم قند خون و برطرف تهوع بسیار مؤثر است.این ویتامین در جو پرک نشده، جوانه گندم، حبوبات، آجیل، جگر، گوشت گاو، ماءالشعیر، زرده تخم مرغ، شیر، پنیر، قارچ ها، سبزیجات سبز، گلابی، سیب زمینی، موز و نان گندم سبوس دار موجود است.
ویتامینC
برای جذب آهن خون، استحکام و سلامتی بافت ها، مقاومت در برابر عفونت، بهبود شکستگی و زخم، سلامت دندان و لثه بسیار مفید است.این ویتامین در مرکبات، میوه های حبه دار، سبزیجات، هویج، گوجه فرنگی، توت فرنگی، آب معدنی، پیاز، سیب زمینی، هندوانه، فلفل سبز و قرمز موجود است. جالب است بدانید مصرف زیاد ویتامین C باعث اختلال در فراوری ویتامین B12 می شود.
ویتامینD
جهت جذب کلسیم، فسفر و محکم ساختن استخوان ها و رشد و سلامتی سیستم عصبی ضروری است. این ویتامین در روغن ماهی، فرآورده های لبنی، زرده تخم مرغ، جگر و کره موجود بوده و هم چنین با قرارگیری پوست در معرض نور آفتاب، هر روز به مدّت 10 دقیقه در بدن فراوری می شود.ویتامینE
برای بهبود جریان خون، کنترل ساختمان عناصر انعقاد خون و فراوری فرآورده های هورمونی در بدن ضروری است. ویتامینE در اغلب غذاها به خصوص جوانه گندم، تخم مرغ، حبوبات، شیر، کدو تنبل، کره، کاهو، کنجد، اسفناج و کلم بروکلی موجود است.ویتامینK
این ویتامین جهت یاری به انعقاد خون و برقراری گردش خون در بدن لازم بوده و جالب است بدانید که با مصرف آنتی بیوتیک، خاصیتش کاهش می یابد.این ویتامین را می توان در گیاهان سبز و جوانه های خوراکی، ترب سیاه، گل کلم، زرده تخم مرغ به وفور یافت. بعد از انواع ویتامین، مواد معدنی بیشتری تأثیر را روی اندام های بدن دارند که به طور خلاصه به آنالیز آنها می پردازیم.
کلسیم
وجود این ماده برای تکامل و استحکام ساختمان استخوان و دندان ضروری است. هم چنین به انعقاد خون و نرمی ماهیچه ها یاری می نماید. این ماده ضمناً نوعی آرام بخش طبیعی بوده و بد نیست بدانید دریافت ویتامینD برای جذب کامل کلسیم ضروری است. کلسیم در سبزیجات پُر برگ سبز، کلم، هویج، ماهی، پرتقال، هندوانه، فرآورده های لبنی، زرده تخم مرغ، جوپرک نشده، حبوبات و بنشن موجود است.آهن
برای تشکیل هموگلوبین به خصوص در دوران بارداری به دلیل افزایش تعداد گلبول های قرمز، مورد احتیاج است. ویتامینC عامل مؤثری در جذب آهن است به این معنا که اگر غذایی می خوردید که حاوی آهن بوده، بهتر است همراه آن از مواد غذایی دیگری هم که دارای ویتامینC هستند، بهره ببرید.آهن به اندازه زیاد در زرده تخم مرغ، ماهی ساردین، سبزی های پُر رنگ سبز مثل اسفناج، کشمش، هندوانه، حبوبات، گوشت قرمز، ریشه چغندر، جگر، میوه جات خشک مثل گردو و فندوق موجود است. فقر آهن باعث کم خونی در افراد می شود که خود عوارضی را در پی دارد. (مانند سستی، خستگی در ابتدای روز، احساس سرما در تمام فصول و...)
روی
این ماده معدنی جهت رشد طبیعی مغز و اعصاب ضروری بوده و در فراوری آنزیم های مهم بدن نقش دارد. هم چنین خاصیت ضدّتهوع داشته، باعث درمان سریع بیماری ها شده و امروزه دانشمندان از آن به نام اکسیر جوانی یاد می نمایند! چون اثرات بسیار مطلوبی روی رشد و سلامت مو و پوست دارد.این ماده در جوانه گندم، غلات، دانه های گیاهی، پیاز و صدف خوراکی یافت می شود. پس به جای استفاده از داروهای مکمل مانند انواع ویتامین و مواد معدنی و املاح و... بهتر است مواد خوراکی طبیعی را جایگزین نماییم.
منبع:نوآور-ش59
منبع: راسخون