مسئولان درباره قطعی آب و برق چه می گویند؟
به گزارش وبلاگ فروش، شب های گذشته بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی از قطعی ناگهانی برق در ساعت 23 تا 1 بامداد یکشنبه و دوشنبه در تهران و کرج خبر دادند. درحالی که طبق جدول زمانبندی شرکت توزیع برق تهران آخرین بازه زمانی قطع برق ساعت 20 تا 22 بوده است. البته قطعی برق تنها محدود به تهران نبوده و گزارش شهروندان از قطع برق در شهر های مختلف حکایت دارد و این موضوع از اوایل هفته جاری شروع شده است.
به گزارش وبلاگ فروش، براساس گزارش های به دست آمده از شهر های مختلف، برق بیش از 3 ساعت و خارج از جدول زمانبندی شرکت توزیع برق کشور قطع می گردد که این موضوع علاوه بر دردسر هایی که برای مردم و مراکز مختلف به وجود می آورد، منجر به قطعی آب در بعضی منطقه ها هم می گردد که به نوبه خود مسائل مردم را دوچندان نموده است.
محمد باقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی امروز از قطعی مکرر و بی برنامه برق انتقاد کرد. او با انتشار یادداشتی در توئیتر نوشت: قطعی مکرر برق در سراسر کشور و مختل شدن زندگی و کسب وکار مردم، احتیاجمند تدبیر و مدیریت است؛ اگر افزایش مصرف و مازاد تقاضا به هر علتی در کوتاه مدت جبران نمی گردد، لااقل به برنامه اعلام شدۀ خاموشی ها پایبند باشید تا مردم بتوانند مسائل را تدبیر نمایند. مردم از این همه بی برنامگی کلافه شده اند.
در همین حال سرپرست شرکت توزیع برق البرز، در تشریح علت قطعی برق گفت که خارج شدن دو نیروگاه فراوری برق در کشور به علت مصرف بالا از مدار علت این خاموشی ناگهانی بوده که در نهایت به اورهال احتیاج پیدا کردند.
رامین فرج می گوید ناچار شدیم بر اساس دستور ملی خاموشی برق را افزایش دهیم و قطعی برق خارج از زمانبندی اعلام شده داشته باشیم، ولی با توجه به اینکه شرایط فراوری برق در کشور ثبات ندارد، نمی توانیم به مردم قول بدهیم که دیگر خاموشی خارج از برنامه نخواهیم داشت.
بعلاوه سخنگوی صنعت برق هم در این باره گفت که ظرفیت قابل فراوری نیروگاه ها حدود 54 هزار مگاوات و احتیاجمصرف برق به 65 هزار مگاوات رسیده است. روز شنبه هم همین رخ داد و ما به علت محدودیت در تامین برق مجبور به خاموشی بدون برنامه ریزی شدیم.
هرچند در شرایط موجود حتی اگر برنامه ای هم تنظیم گردد بازهم ممکن است سوء مدیریت و مقصر دانستن مردم و هوا باعث قطعی ناگهانی آب و برق گردد. بااین اوصاف شرایط خاموشی های حاکم بر کشور و کمبود آب همچنان ادامه خواهد داشت و مردم علاوه بر دست و پنجه نرم کردن با کرونا باید منتظر ساعات گرم بدون برق و آب هم باشند. اما این بلاتکلیفی تا کی ادامه دارد؟
قطعی برق تا کی ادامه دارد؟
باتوجه به گفته های سازمان هواشناسناسی درباره بالا رفتن شدت گرما از روز دوشنبه 14 تیرماه و افزایش استفاده از دائم مردم از وسایل برودتی، به نظر می رسد که علاوه بر تهران و کرج سایر شهر های کشور تا آخر هفته با قطعی برق روبرو باشند.
در همین رابطه مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، روز شنبه در مصاحبه با اهالی رسانه اعلام نمود: شاید این هفته گرمترین هفته سال باشد، برآورد و پیش بینی ها این است که مصرف برق کشور به عدد 65 هزار مگاوات و بالاتر برسد که رکورد جدیدی در صنعت برق خواهد بود. با افزایش دمای هوا و بعلاوه افزایش اندازه تقاضا احتمالا تا آخر هفته، باز هم مجبور به اعمال خاموشی های برنامه ریزی شده هستیم.
اوایل خردادماه هم مدیرعامل شرکت توانیر گفته بود که تا یک ماه آینده قطعی برق ادامه خواهد داشت.
مسئولان حوزه برق استخراج غیرمجاز رمزارز و افزایش دمای هوا علتی بر قطعی برق می دانند. در همین خصوص هم مدیر عامل شرکت توانیر گفته است که در انتهای سال گذشته و اوایل سالجاری با ورود رمز ارز ها به مدار، شاهد رشد مصرف بودیم و شرایط در ماه آینده اضطراری است.
بعلاوه مصطفی رجبی مشهدی گفته که، بر اساس بار های شناسایی شده و برآورد هایی که انجام شده است، در حال حاضر بیش از 2000 مگاوات برق در مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز در سراسر ایران مصرف می گردد.
مشکل قطعی آب در شهر ها
افت فشار و قطعی های شبانه آب در کنار قطعی های گسترده برق، سبب نارضایتی مردم از خدمات شرکت های دولتی شده است و مسئولان آب و فاضلاب هم این موضوع را به قطعی برق مرتبط دانسته اند.
محمد شهر و مشکین دشت، از جمله شهر هایی هستند که در شرایط قرمز کم آبی قرار دارند و آپارتمان نشین ها از کمبود آب در این شهر ها اعلام نارضایتی نموده اند. ذوالفقار مهدی زاده، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز درباره علت کمبود آب در این شهر ها گفته است که حدود 90 درصد از قطعی آب منطقه ها مختلف استان به واسطه اثرات ناشی از قطعی برق بر روی چاه ها و مخازن آب استان است.
پس از این شهر هم نماینده مجلس کردستان برای قطعی آب به علت قطعی های مکرر برق اعتراض کرد. محسن فتحی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: قطع مکرر آب و برق به معضلی جدی در استان کردستان تبدیل شده است. کسب و کار ها را تحت تاثیر منفی قرار داده و در اوج گرما موجب سلب آسایش از مردم شده است. انتظار از مسئولان وزارت نیروست برای برطرف این مشکل فکر جدی نمایند. نمی گردد بعد از این همه سال بگوییم: مردم آب و برق نیست، تحمل کنید!
گزارش های مردمی حاکی از آن است که به علت طولانی شدن قطعی برق در گلستان، موتور های آب شهری بعضی منطقه ها این استان از کار افتاده که تأمین آب شرب در گلستان را بیش از گذشته سخت نموده است.
همزمان در لرستان، ایلام و قزوین هم صدای مردم از همزمانی قطعی آب و برق درآمده و خواهان چاره اندیشی از سوی مسئولان کشور شده اند.
به گفته حمیدرضا جانباز، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور، در حال حاضر از میان 304 شهر در معرض تنش آبی، 101 شهر ایران در شرایط قرمز تامین آب قرار گرفته است. او کاهش باران، افزایش مصرف و گرمای زودرس را علتی بر این قطعی های مکرر دانسته است.
بعلاوه حمیدرضا کشفی، معاون راهبردی و نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفته است که لزوما قطع برق منجر به قطع آب نمی گردد، ولی در خیلی از مکان ها که آب از چاه تامین می گردد و پمپ روی چاه کار می نماید و هماهنگی لازم نتوانسته بین آب و برق صورت بگیرد که برق این چاه ها قطع نگردد، ممکن است با قطع برق شاهد قطع آب هم باشیم.
معاون راهبردی و نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور می گوید که هیچگونه برنامه ریزی برای قطعی آب وجود ندارد و در پی ارائه جدول برای قطع آب نیستیم، اگر این قطعی ها برنامه ریزی شده باشد می توانیم از قبل اطلاع رسانی کنیم، اما برنامه ریزی نشده است، یعنی یا حادثه اتفاق افتاده یا قطع برق منجر به قطع آب شده است.
منبع: فرارو